M100 este o platformă de succes și un exemplu de bune practici pentru ce poate însemna guvernanța colaborativă, iar asta și datorită contribuției partenerilor locali și internaționali, care promovează activ dialogul, guvernanța pe mai multe niveluri și colaborarea transdisciplinară, demonstrând impactul real al misiunilor colective și al cooperării.
M100 devine astfel un exemplu de bună practică în acest tip de colaborare și dialog.
Puterea noastră vine din colaborare!
Urbanize Hub (Asociația Institutul pentru Dezvoltare Locală, România): Urbanize Hub este unul dintre cele mai importante laboratoare de sustenabilitate urbană din Europa Centrală și de Est, care oferă soluții inovatoare orașelor aflate în diferite stadii ale tranziției urbane. Expertiza lor constă în orașe inteligente și dezvoltare urbană durabilă, variind de la dezvoltare strategică la proiecte de regenerare urbană. Ei vor avea un rol esențial în dezvoltarea și implementarea campaniilor de conștientizare și a activităților de consolidare a capacităților pentru municipalitățile selectate.
Ordinul Arhitecților din România (OAR, România): OAR este o organizație profesională dedicată promovării arhitecturii de calitate pentru o tranziție urbană durabilă. Expertiza lor va fi esențială în activitățile de consolidare a capacităților, în cadrul cărora vor îndruma municipalitățile selectate cu privire la încorporarea principiilor neutralității climatice în proiectarea și dezvoltarea lor urbană.
NetZeroCities a fost conceput pentru a ajuta orașele să depășească barierele structurale, instituționale și culturale actuale cu care se confruntă pentru a atinge neutralitatea climatică până în 2030.
Platformă de susținere pentru autoritățile naționale și regionale menită să le ajute să-și consolideze sprijinul pe care îl oferă orașelor în tranziția verde.
Nordic Edge (Norvegia) este o organizație non-profit care promovează inovarea în domeniul orașelor inteligente în regiunea nordică. Aceasta pune în legătură orașe, întreprinderi și cercetători prin intermediul Nordic Edge Expo & Conference, prezentând progresele înregistrate în tehnologia orașelor inteligente. Nordic Edge va facilita elaborarea de către municipalitățile românești a unor strategii de dezvoltare urbană neutre din punct de vedere climatic, prin accesul la informații relevante privind digitalizarea și planificarea urbană durabilă, precum și prin conectarea cu exemple de bune practici din țările nordice.
Universitatea Norvegiană de Știință și Tehnologie (NTNU, Norvegia) este o universitate de cercetare de vârf, cu expertiză în neutralitatea climatică, inclusiv în domeniul energiei regenerabile și al arhitecturii durabile. Cercetătorii de la NTNU vor îmbunătăți activitățile de consolidare a capacităților pentru municipalitățile din România. Nordic Edge și NTNU vor facilita în mod activ schimbul de cunoștințe între municipalitățile norvegiene și cele românești în cadrul programului de învățare reciprocă.
RANNÍS - Centrul Islandez pentru Cercetare (Islanda): RANNÍS este principala organizație din Islanda pentru finanțarea și promovarea cercetării științifice. Ca și Nordic Edge și NTNU, RANNÍS fi implicat în programul de învățare reciprocă, împărtășind experiențele și bunele practici islandeze cu municipalitățile românești.